Letní zlatavá nádivka z remosky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 lžička sůl 2 ks vejce 1/2 hrnku strouhanka 1 hrst petrželka 1 hrnek mléko 1 špetka kurkuma 1 - 2 špetky pepř 8 ks starší rohlík
Postup Letní zlatavá nádivka z remosky
Postup přípravy receptu
-
Jeden až dva dny staré rohlíky nakrájíme nebo natrháme do misky, přidáme dvě celá rozklepnutá vejce, pepř, sůl, muškátový květ nebo trochu kurkumy, mléko a jemně nasekanou petrželku. Je-li směs příliš řídká, přidáme rohlík navíc nebo zasypeme trochou strouhanky. Směs dobře promícháme a necháme chvíli stát
Mezitím rozpálíme remosku, máme-li tu starší, vymažeme ji olejem a vysypeme trochou strouhanky. Nalijeme do ní připravenou směs a dobře ji uhladíme na povrchu. Pečeme cca 20 minut, řídíme se podle zkušeností s vlastní remoskou. Nádivka je po upečení nádherně zlatá a nadýchaná, a i když po vychladnutí obvykle trochu spadne, stále vypadá a chutná skvěle
Letní zlatavá nádivka z remosky jako příloha vždycky udělá velkou parádu.