Klasická čočka bez mouky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
1 lžíce petrželka
2 - 3 špetky majoránka
1 ks cibule
voda
300 g čočka
2 špetky libeček
2 ks bobkový list
1 lžíce medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Čočku přebereme, propláchneme a namočíme na pár hodin do vody. Vodu poté slijeme

  2. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Listy medvědího česneku nasekáme na nudličky

  3. V hrnci rozpálíme olej a nejprve dozlatova osmahneme cibuli. Přihodíme česnek, necháme rozvonět, vsypeme scezenou čočku, přidáme bobkový list, sůl, libeček a zalijeme vodou asi 3 cm nad čočku. Přivedeme k varu, zvolníme plamen a za občasného promíchání vaříme doměkka. Voda se nám skoro celá vsákne, nebo spíš vytvoří společně s čočkou kašovitou konzistenci i bez zahušťování. Během vaření (spíš ke konci) přidáme i medvědí česnek. Kdyby voda chyběla, jednoduše dolijeme a provaříme. Nakonec čočku ochutíme petrželkou a majoránkou. Podle potřeby dosolíme

  4. Klasickou čočku bez mouky podáváme jen tak samotnou, přílohou může být sterilovaná okurka, vejce, párek či chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!