Houbové rizoto s kuřecími játry recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl máslo 150 g rýže parmazán 1 ks malá cibule masový vývar 30 g anglická slanina 150 ml suché bílé víno zelená petrželka 1 hrst sušené houby 4 lžíce sterilovaný hrášek mletý černý pepř 300 g kuřecí játra rajské jablíčko
Postup Houbové rizoto s kuřecími játry
Postup přípravy receptu
-
Houby namočíme do malého množství vody a povaříme doměkka. Játra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku usekáme. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky. Rýži vypereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Hrášek necháme okapat
Na malém množství másla opečeme malé kousky jater doměkka. Opepříme, osolíme a odložíme stranou
Na oleji rozškvaříme slaninu, na které zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rýži a vše zprudka restujeme asi 5 minut. Potom přilijeme bílé víno a mícháme tak dlouho, dokud se neodpaří. Takto připravenou rýži podlijeme vývarem, přidáme houby i s výluhem a zvolna dusíme doměkka
Do připravené rýže vmícháme měkká játra a okapaný sterilovaný hrášek. Směs prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Houbové rizoto s kuřecími játry podáváme sypané nastrouhaným sýrem. Zdobíme usekanou petrželkou a rajskými jablíčky.