Dušená roštěná s okurkou a hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžička máslo
hladká mouka
4 plátky anglická slanina
2 ks kyselá okurka
hovězí vývar
4 lžíce zelený hrášek
mletý černý pepř
4 plátky hovězí roštěná á 150 g

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa z roštěnce zlehka rukou naklepeme, osolíme, opepříme, okraje nařízneme a maso obalíme v hladké mouce. Na velké pánvi s olejem zlehka orestujeme plátky slaniny, které vyjmeme a následně na rozpáleném výpeku zprudka opečeme roštěnky z obou stran dozlatova. Pak teplotu snížíme, maso podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna dusíme asi 20 minut doměkka

  2. Měkké plátky roštěné vyjmeme a uchováme na teple. Do omáčky vložíme jemně nakrájené okurky a hrášek. Podle potřeby omáčku naředíme vývarem a zjemníme kouskem másla obaleným v hladké mouce. Omáčku krátce povaříme a podle chuti osolíme a opepříme

  3. Dušené roštěnky rozdělíme na porce, ozdobíme opečenou slaninou a přelijeme omáčkou s okurkou a hráškem. Pokrm podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je dušená rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!