Dušená roštěná s okurkou a hráškem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 lžička máslo hladká mouka 4 plátky anglická slanina 2 ks kyselá okurka hovězí vývar 4 lžíce zelený hrášek mletý černý pepř 4 plátky hovězí roštěná á 150 g
Postup Dušená roštěná s okurkou a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa z roštěnce zlehka rukou naklepeme, osolíme, opepříme, okraje nařízneme a maso obalíme v hladké mouce. Na velké pánvi s olejem zlehka orestujeme plátky slaniny, které vyjmeme a následně na rozpáleném výpeku zprudka opečeme roštěnky z obou stran dozlatova. Pak teplotu snížíme, maso podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna dusíme asi 20 minut doměkka
Měkké plátky roštěné vyjmeme a uchováme na teple. Do omáčky vložíme jemně nakrájené okurky a hrášek. Podle potřeby omáčku naředíme vývarem a zjemníme kouskem másla obaleným v hladké mouce. Omáčku krátce povaříme a podle chuti osolíme a opepříme
Dušené roštěnky rozdělíme na porce, ozdobíme opečenou slaninou a přelijeme omáčkou s okurkou a hráškem. Pokrm podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je dušená rýže.