Makovník bez mouky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 ml mléko
med
500 g měkký tvaroh
0,5 hrnků mletý mák
1 balení vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme tvaroh, pudink, mléko, mletý mák, med nebo sladidlo a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do připravené směsi. Dále můžeme přidat kokos, oříšky, sušené ovoce a podobně, chuti se meze nekladou

  2. Těsto vylijeme do kulaté formy nebo pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečeme asi 45 minut dozlatova při 170 °C

  3. Makovník bez mouky podáváme po vychladnutí jako výborný lehký moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!