Rychlé rizoto v titanovém hrnci recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks paprika 1 ks cibule 625 ml voda 500 ml rýže 150 g eidam 1 plechovka sterilované žampiony 1 plechovka sterilovaný hrášek mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 konzerva vepřové maso ve vlastní šťávě
Postup Rychlé rizoto v titanovém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Rýži dobře propláchneme horkou vodou a vsypeme ji do rozehřátého titanového hrnce. Přidáme na kostky nakrájené maso z konzervy a nadrobno nakrájenou cibuli. Posypeme paprikou, okořeníme čerstvě mletým pepřem a petrželkou nebo pažitkou, nakonec osolíme
Vše zalijeme horkou vodou (na 1 hrnek rýže 1,25 hrnku vody) a promícháme. Přiklopíme poklicí a rizoto s konzervou přivedeme k varu. Vaříme 5 minut a pak zdroj tepla vypneme a rizoto s konzervou v titanovém hrnci necháme dojít 20 minut
Mezitím si připravíme zeleninu. Papriku zbavíme semínek, opláchneme a nakrájíme na kousky. Sterilovaný hrášek vyklopíme i s částí nálevu do kastrůlku. Žampiony scedíme a spolu s paprikou je přidáme k hrášku. Vše promícháme a jen krátce prohřejeme
Na talířích promícháme rizoto s konzervou, se zeleninou a posypeme strouhaným sýrem. Rychlé rizoto v titanovém hrnci ihned podáváme.