Rychlé rizoto v titanovém hrnci recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks paprika
1 ks cibule
625 ml voda
500 ml rýže
150 g eidam
1 plechovka sterilované žampiony
1 plechovka sterilovaný hrášek
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 konzerva vepřové maso ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu

  1. Rýži dobře propláchneme horkou vodou a vsypeme ji do rozehřátého titanového hrnce. Přidáme na kostky nakrájené maso z konzervy a nadrobno nakrájenou cibuli. Posypeme paprikou, okořeníme čerstvě mletým pepřem a petrželkou nebo pažitkou, nakonec osolíme

  2. Vše zalijeme horkou vodou (na 1 hrnek rýže 1,25 hrnku vody) a promícháme. Přiklopíme poklicí a rizoto s konzervou přivedeme k varu. Vaříme 5 minut a pak zdroj tepla vypneme a rizoto s konzervou v titanovém hrnci necháme dojít 20 minut

  3. Mezitím si připravíme zeleninu. Papriku zbavíme semínek, opláchneme a nakrájíme na kousky. Sterilovaný hrášek vyklopíme i s částí nálevu do kastrůlku. Žampiony scedíme a spolu s paprikou je přidáme k hrášku. Vše promícháme a jen krátce prohřejeme

  4. Na talířích promícháme rizoto s konzervou, se zeleninou a posypeme strouhaným sýrem. Rychlé rizoto v titanovém hrnci ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!