Müsli dort s jablky recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 5 lžic máslo 500 g jablko 500 ml voda 6 ks hřebíček 250 g tvaroh 2 lžíce med cukr moučka 6 lžic cukr krystal 250 g mascarpone mletá skořice 200 g müsli 1 lžíce citronová šťáva 200 ml smetana ke šlehání mandlové lupínky 1 ks celá skořice 2 balení vanilkový pudinkový prášek
Postup Müsli dort s jablky
Postup přípravy receptu
-
V misce si smícháme sypané müsli (případně lze nahradit ovesnými vločkami smíchanými s ořechy), rozpuštěné máslo a med. Přemístíme do vymazané dortové formy, vytvarujeme dno dortu a pečeme 10 minut v rozehřáté troubě na 175 °C
V 0,5 l studené vody rozmícháme oba pudinky, jablka očistíme, nakrájíme na malé kostičky a společně dáme do nepřilnavé vysoké pánve nebo hrnce. Přidáme třtinový cukr, celou skořici, hřebíček, citronovou šťávu a vaříme za stálého mícháni do zhoustnutí. Ochutnáme, zda je sladkost v pořádku, případně dosladíme. Celé koření vyjmeme
Náplň necháme trochu vychladnout a navrstvíme na vychladlý korpus
Nakonec si připravíme tvarohový krém. Předšleháme smetanu, přidáme mascarpone a došleháme, ale ne příliš dlouho, aby se mascarpone nesrazilo. Nakonec smícháme s tvarohem (ve vaničce). Ochutnáme a případně dosladíme moučkovým cukrem a navrstvíme na vrch dortu
Müsli dort s jablky necháme ztuhnout v lednici pár hodin, nejlépe přes noc. Můžeme ještě posypat skořicí a okolo přitisknout mandlové lupínky
Müsli dort podáváme vychlazený, nakrájený na klínky.