Müsli dort s jablky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

5 lžic máslo
500 g jablko
500 ml voda
6 ks hřebíček
250 g tvaroh
2 lžíce med
cukr moučka
6 lžic cukr krystal
250 g mascarpone
mletá skořice
200 g müsli
1 lžíce citronová šťáva
200 ml smetana ke šlehání
mandlové lupínky
1 ks celá skořice
2 balení vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. V misce si smícháme sypané müsli (případně lze nahradit ovesnými vločkami smíchanými s ořechy), rozpuštěné máslo a med. Přemístíme do vymazané dortové formy, vytvarujeme dno dortu a pečeme 10 minut v rozehřáté troubě na 175 °C

  2. V 0,5 l studené vody rozmícháme oba pudinky, jablka očistíme, nakrájíme na malé kostičky a společně dáme do nepřilnavé vysoké pánve nebo hrnce. Přidáme třtinový cukr, celou skořici, hřebíček, citronovou šťávu a vaříme za stálého mícháni do zhoustnutí. Ochutnáme, zda je sladkost v pořádku, případně dosladíme. Celé koření vyjmeme

  3. Náplň necháme trochu vychladnout a navrstvíme na vychladlý korpus

  4. Nakonec si připravíme tvarohový krém. Předšleháme smetanu, přidáme mascarpone a došleháme, ale ne příliš dlouho, aby se mascarpone nesrazilo. Nakonec smícháme s tvarohem (ve vaničce). Ochutnáme a případně dosladíme moučkovým cukrem a navrstvíme na vrch dortu

  5. Müsli dort s jablky necháme ztuhnout v lednici pár hodin, nejlépe přes noc. Můžeme ještě posypat skořicí a okolo přitisknout mandlové lupínky

  6. Müsli dort podáváme vychlazený, nakrájený na klínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!