Dušená pikantní krůtí játra recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
olej
sůl
2 ks cibule
1 ks pórek
5 ks sušená rajčata
mletý černý pepř
750 g krůtí játra
2 - 3 ks čerstvé feferonky
100 ml červené suché víno

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí játra očistíme, jednotlivé kusy rozdělíme na poloviny, omyjeme, osušíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek usekáme nahrubo. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Feferonky zbavíme jadérek a jemně usekáme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka

  2. Na oleji necháme zpěnit cibuli s česnekem, přidáme játra a vše restujeme asi 2 - 3 minuty. Jakmile se játra zatáhnou, přilijeme víno, které za stálého varu necháme odpařit. Pak vmícháme nakrájená sušená rajčata, nakrájené feferonky, vše osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Asi 5 minut před dokončením přidáme do pokrmu nakrájený pórek a vše krátce podusíme

  3. Pikantní dušená játra s pórkem rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!