Dušená pikantní krůtí játra recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 palička česnek olej sůl 2 ks cibule 1 ks pórek 5 ks sušená rajčata mletý černý pepř 750 g krůtí játra 2 - 3 ks čerstvé feferonky 100 ml červené suché víno
Postup Dušená pikantní krůtí játra
Postup přípravy receptu
-
Krůtí játra očistíme, jednotlivé kusy rozdělíme na poloviny, omyjeme, osušíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek usekáme nahrubo. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Feferonky zbavíme jadérek a jemně usekáme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka
Na oleji necháme zpěnit cibuli s česnekem, přidáme játra a vše restujeme asi 2 - 3 minuty. Jakmile se játra zatáhnou, přilijeme víno, které za stálého varu necháme odpařit. Pak vmícháme nakrájená sušená rajčata, nakrájené feferonky, vše osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Asi 5 minut před dokončením přidáme do pokrmu nakrájený pórek a vše krátce podusíme
Pikantní dušená játra s pórkem rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.