Houbové rizoto s krůtím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 1 ks cibule kmín 40 g sádlo 500 g rýže 400 g čerstvé houby mletý černý pepř 400 g krůtí maso 250 ml smetana na vaření
Postup Houbové rizoto s krůtím masem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme třeba na plátky
Na sádle orestujeme cibuli, přidáme čerstvé houby, opepříme, okmínujeme, osolíme a dusíme doměkka. Můžeme přilít trochu vývaru, nakonec přidáme smetanu, necháme chvíli provařit a odstavíme
Na druhé pánvi osmahneme na troše másla krůtí kostičky, jakmile jsou hotové, přidáme je k houbovému základu
Teď nám zbývá uvařit rýži tak, jak jsme zvyklí
Hotovou rýži smícháme s houbovým základem a je hotovo. Nakonec můžeme do houbového rizota s krůtím masem vmíchat kousek másla na zjemnění.