Houbové rizoto s krůtím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
1 ks cibule
kmín
40 g sádlo
500 g rýže
400 g čerstvé houby
mletý černý pepř
400 g krůtí maso
250 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme třeba na plátky

  2. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme čerstvé houby, opepříme, okmínujeme, osolíme a dusíme doměkka. Můžeme přilít trochu vývaru, nakonec přidáme smetanu, necháme chvíli provařit a odstavíme

  3. Na druhé pánvi osmahneme na troše másla krůtí kostičky, jakmile jsou hotové, přidáme je k houbovému základu

  4. Teď nám zbývá uvařit rýži tak, jak jsme zvyklí

  5. Hotovou rýži smícháme s houbovým základem a je hotovo. Nakonec můžeme do houbového rizota s krůtím masem vmíchat kousek másla na zjemnění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!