Klasická houbová smaženice recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Klasická houbová smaženice
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a za častého míchání orestujeme do zezlatovění. Houby očistíme hadříkem, nohy oškrábeme, vyřízneme nepěkné části a zbytek nakrájíme na kousky
Nakrájené houby vsypeme do pánve a na středním plameni restujeme asi 5 minut za častého míchání, aby se nám houby nepřipálily. Podle potřeby podlijeme trochou vody a pod pokličkou podusíme doměkka. Houby osolíme, opepříme a okmínujeme
Vejce v misce rozšleháme, také trochu osolíme a opepříme. Rozšlehaná vejce přidáme k houbám a za stálého míchání necháme vejce s houbami spojit a ztuhnout
Houbovou smaženici rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem. Smaženici lze servírovat i na plátcích jiného pečiva či opečených toastech jako chuťovku.