Vepřové s letními jablky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 kg brambory
20 dkg eidam
grilovací koření
1-2 lžíce olivový olej
1 kelímek smetana ke šlehání
500 g vepřová krkovice
8 ks letní jablko (malé)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na větší kostičky. Dáme do síta fritézy a ještě jednou propláchneme pod proudem studené vody. Necháme okapat

  2. Maso nakrájíme na plátky a pořádně okořeníme grilovacím kořením. Dáme stranou. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky

  3. Do hlubší pánve dáme olej a rozehřejeme. Kostky z jablek zprudka orestujeme 2 až 3 minuty. Jablka z pánve vyjmeme a uložíme do misky stranou. Ve stejné pánvi na šťávě, která se vysmažila z jablek osmažíme zprudka plátky masa z obou stran (3 minuty z každé strany)

  4. Na osmažené maso dáme vrstvu osmažených vychladnutých jablek, posypeme strouhaným sýrem a necháme asi 5 minut dusit v pánvi zakryté poklicí. Nakonec přelijeme maso kelímkem smetany a dusíme doměkka

  5. Během dušení vložíme brambory do rozehřátého fritovacího hrnce a občas prohrábneme dřevěnou vařečkou. Fritujeme, dokud nezačnou brambory hnědnout. Pak je vyndáme a zavěšené nad horkým olejem necháme okapat

  6. Na talíře nejdříve nandáme brambory a nakonec maso. Dochutit můžeme tatarskou omáčkou a kečupem, ale omáčka by měla stačit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!