Tvarohová bábovka bez tuku a žloutků recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks bílek 60 g cukr moučka 40 g polohrubá mouka tuk na vymazání 250 g netučný tvaroh 1 lžička kypřící prášek do pečiva mouka na vysypání 1/2 balení vanilkový pudinkový prášek
Postup Tvarohová bábovka bez tuku a žloutků
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kypřícím práškem, cukrem a vanilkovým pudinkem. Do sypké směsi přidáme netučný tvaroh a nakonec opatrně vmícháme sníh vyšlehaný z bílků
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a pečeme zhruba 30 - 40 minut při 170 °C
Tvarohovou bábovku bez tuku a žloutků je možno naplnit meruňkovým nebo jiným povoleným džemem.