Tvarohová bábovka s mákem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek olej
2 ks vejce
0,5 sklenek mléko
šlehačka
1 hrnek mák
1,75 hrnek cukr krystal
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček měkký tvaroh
2 lžíce jedlá soda
strouhanka na vysypání
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků, vyšleháme tuhý sníh. K žloutkům přidáme tvaroh, olej a cukr, vše důkladně zašleháme. Poté přidáme mouku, sodu, mák a bílky, vše znovu prošleháme. Nakonec přidáváme mléko, dokud není směs mírně kašovitá

  2. Formu na bábovku vymažeme olejem a poprášíme strouhankou, přitom se snažíme, aby nezůstalo ani místečka bez strouhanky, bábovka by pak nešla vyklopit. Strouhanka dělá na bábovce tu křupavou kůrčičku, proto nešetříme!

  3. Kašovitou směs nalijeme do formy a dáme péct 40 min na 200 °C a pak ještě 10 minut na 250 °C. Jestli je tvarohová bábovka s mákem hotová, vyzkoušíme špejlí

  4. Udané hodnoty pro pečení platí pro mikrovlnnou troubu, je možné, že pro klasickou troubu bude nutné dobu pečení upravit

  5. Na talířku zdobíme jednotlivé porce tvarohové bábovky s mákem kopečkem šlehačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!