Dušený špenát pro nejmenší děti recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 ks vejce
1 lžíce máslo
1 ks šalotka
1 - 2 lístky bobkový list
400 g listový špenát
2 ks vejce natvrdo
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Na lžíci másla, kterou jsme rozehřáli v kastrolku, cibulku osmahneme. Přidáme opraný a překrájený špenát, zalijeme asi 1,5 dl vody a podusíme doměkka. Stačí 7 - 8 minut na vyšší ohřev. Nezapomeneme přidat bobkový list a trochu osolit bylinkovou solí. V závěru přidáme i prolisovaný česnek

  2. K podušenému špenátu přidáme 2 rozšlehaná vejce a za stálého míchání necháme vejce srazit. Podle potřeby špenát ještě dochutíme

  3. Špenát pomocí tyčového mixéru najemno rozmixujeme a máme hotovo. Před mixováním nezapomeneme vyjmout bobkový list

  4. Dušený špenát pro nejmenší děti podáváme s půlkou vařeného vejce a vařenými brambory jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!