Kuřecí směs na ledovém salátu recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

olej
sůl
150 g majonéza
500 g kuřecí prsa
150 ml zakysaná smetana
1 lžička čerstvý zázvor
1 ks ledový salát
1 ks salátová okurka
mletý černý pepř
3 - 4 ks jarní cibulka s natí
1 lžička světlá sojová omáčka
1 lžička pálivá chilli omáčka SRIRACHA

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme s nastrouhaným zázvorem. Ochucené kuřecí maso za stálého míchání opečeme na malém množství oleje dorůžova. Rozdrobené opečené kousky masa odložíme stranou a necháme vychladnout

  2. Mezitím si připravíme dresink a ostatní zeleninu. Zakysanou smetanu promícháme s majonézou, chilli a sójovou omáčkou. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na drobná kolečka, oloupanou salátovou okurku nakrájíme na kostičky

  3. Orestované a vychladlé kousky kuřecích prsou vložíme do mísy, promícháme s dresinkem, jarní cibulkou a nakrájenou okurkou. Salát dochutíme solí a pepřem a necháme alespoň 30 minut odležet v chladu

  4. Ledový salát očistíme a rozebereme na jednotlivé listy (lodičky), které plníme odleženou kuřecí směsí

  5. Kuřecí směs na ledovém salátu podáváme s čerstvým pečivem jako předkrm a lehký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!