Domácí zmrzlina z čerstvých broskví recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 700 g broskve 4-5 lžic cukr moučka 250 ml zakysaná smetana 1 lžička citronová šťáva 250 ml smetana ke šlehání čerstvá máta
Postup Domácí zmrzlina z čerstvých broskví
Postup přípravy receptu
-
Vyzrálé broskve omyjeme, vypeckujeme a vložíme do větší mísy. Přidáme cukr a citronovou šťávu a vše rozmixujeme tyčovým mixerem do hladkého pyré. Ze smetany ke šlehání ušleháme tuhou šlehačku. Do broskvového pyré vmícháme zakysanou smetanu a šlehačku a vše vložíme do plastové nebo kovové nádoby a uložíme do mrazáku
Během mražení směs několikrát promícháme a necháme ztuhnout. Asi 20 - 30 minut před podáváním zmrzlinu vyjmeme z mrazáku a necháme povolit
Domácí zmrzlinu z čerstvých broskví rozdělíme na porce, ozdobíme mátou a podáváme pode chuti.