Domácí zmrzlina z čerstvých broskví recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

700 g broskve
4-5 lžic cukr moučka
250 ml zakysaná smetana
1 lžička citronová šťáva
250 ml smetana ke šlehání
čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. Vyzrálé broskve omyjeme, vypeckujeme a vložíme do větší mísy. Přidáme cukr a citronovou šťávu a vše rozmixujeme tyčovým mixerem do hladkého pyré. Ze smetany ke šlehání ušleháme tuhou šlehačku. Do broskvového pyré vmícháme zakysanou smetanu a šlehačku a vše vložíme do plastové nebo kovové nádoby a uložíme do mrazáku

  2. Během mražení směs několikrát promícháme a necháme ztuhnout. Asi 20 - 30 minut před podáváním zmrzlinu vyjmeme z mrazáku a necháme povolit

  3. Domácí zmrzlinu z čerstvých broskví rozdělíme na porce, ozdobíme mátou a podáváme pode chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!