Kuřecí řízek s brambory a omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 balíček majonéza
1 špetka pepř
500 g kuřecí prsa
hladká mouka
1 špetka kari koření
10 ks menší brambory
1 konzerva ananasový kompot
1 ks vajíčko
1 hrst kukuřičné lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso, očištěné naklepeme, osolíme a opepříme. A obalujeme stejně jako klasické řízky v připravené mouce, po té ve vajíčku a nakonec v rozmačkaných kukuřičných lupíncích. A smažíme do zlata. Smažíme asi 2,5 minut z obou stran

  2. Brambory pořádně omyjeme jelikož je nebudeme loupat. Omyté brambory si rozkrájíme podle vlastní fantazie. Na jakkoliv velké kousky záleží na každém

  3. Brambory vložíme na připravený olejem vymazaný plech a okořeníme je. Osolíme, opepříme a opět podle chuti kdo jaké koření má rád. A dáme péct do předehřáté trouby:) asi na 150 °C asi 40 min

  4. V míse si smícháme majonézu, kousky ananasu, šťávu z ananasového kompotu a promícháme. Můžeme přidat majolku podle konzistence aby nám omáčka příliš netekla. A na závěr přidáme špetku kari, nesmí ho být moc aby nám omáčka nezhořkla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!