Cuketová bábovka s rybízem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 hrnku cukr 3/4 hrnku olej 3 ks vejce 2 hrnky cuketa 1 hrnek rybíz 1 - 2 lžičky mletá skořice 1 ks vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání 1 ks kypřicí prášek do pečiva
Postup Cuketová bábovka s rybízem
Postup přípravy receptu
-
1 hrnek = 1/4 l
Nejprve nahrubo nastrouháme oloupanou cuketu (možno včetně semínek) a odebereme požadované množství. K cuketě přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a skořicí. Dále postupně přidáváme cukr s vanilkovým cukrem, olej a celá vejce. Nakonec lehce vmícháme kuličky rybízu, které předem pomoučníme, aby neklesly na dno formy a nepřipekly se
Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Cuketovou bábovku s rybízem dáme péci do trouby předehřáté na asi 150 - 160 °C a pečeme zhruba 45 - 55 minut
Upečenou cuketovou bábovku necháme chvilku vychladnout, vyklopíme a můžeme podávat. Bábovku podle chuti ozdobíme cukrem či polevou.