Těstovinový salát s kedlubnou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce majonéza
200 ml zakysaná smetana
olivový olej (Bertolli Extra Vergine)
3 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
200 g těstoviny (mušličky)
2 ks velká kedlubna

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Potom je propláchneme, zakápneme olejem a necháme vychladnout. Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle na co nejdelší nudličky. Cibulku očistíme a i s natí nakrájíme na jemná kolečka. Část natě odložíme na ozdobu. Zakysanou smetanu promícháme s majonézou

  2. Těstoviny promícháme s kedlubnou a cibulkou. Vše spojíme zakysanou smetanou, podle chuti osolíme a opepříme

  3. Těstovinový salát s kedlubnou podáváme dobře vychlazený. Zdobíme natí jarní cibulky, jako přílohu zvolíme tmavý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!