Cuketová buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2,3 dl olej 3 ks vejce 2 lžíce kakao 340 g cuketa 1/2 ks citron 400 g cukr krupice cukr moučka 540 g polohrubá mouka tuk na vymazání 3/4 balíčku kypřící prášek mouka na vysypání
Postup Cuketová buchta
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cuketu, nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli stát a vymačkáme přebytečnou vodu. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků
Žloutky vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou a vmícháme k nim olej. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a vmícháme cuketu. Na závěr do těsta vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy nebo na plech nalijeme světlé těsto a pak tmavé těsto. Tmavé těsto špejlí promícháme se světlým těstem
Cuketovou buchtu zapečeme 12 minut při 180 °C. Pak zmírníme teplotu na 160 °C a pečeme ještě asi 30 - 40 minut
Na závěr cuketovou buchtu pocukrujeme.