Ananasové fondue recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 lžičky rum
100 g čokoláda
1 ks ananas
2 - 3 lžíce nízkotučné mléko
2 lžíce bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Ananas oloupeme a nakrájíme na úhledné kousky. Než připravíme omáčku, dáme ho vychladit do lednice

  2. Zbývající přísady (kromě jogurtu) dáme do misky a prohříváme v kastrůlku s vařící vodou. Směs se nesmí vařit! Hladkou čokoládovou omáčku sejmeme z ohně a vmícháme jogurt

  3. Čokoládovou omáčku rozdělíme do 4 vyhřátých šálků, případně ji servírujeme do jednoho velkého. Ananasové fondue podáváme s vidličkou, aby bylo možné kousky ananasu máčet v omáčce. Z ovoce si můžeme udělat i špízy, namáčet a ukusovat

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!