Lahodné ananasové řezy s piškotem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

150 g cukr
180 g cukr
5 lžic olej
1 ks vejce
4 ks vejce
kakao
3 ks žloutek
1 dl mléko
10 lžic voda
ananas
100 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
100 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
400 g ananasový kompot
30 g maizena
1 balíček kypřící prášek do pečiva
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Následně přišleháme nastrouhanou citronovou kůru, horkou vodu, olej a prosátou mouku s práškem do pečiva

  2. Těsto na korpus uhladíme v menším plechu vymazaném tukem a vysypaném moukou. Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C a upečený korpus necháme zcela vychladnout

  3. Ananas z kompotu nakrájíme na drobné kostičky, které rozmixujeme. Ananasovou kaši přendáme do kvalitního hrnce s těžkým dnem. K ananasu vlijeme mléko a při malé teplotě přivedeme k varu. V misce vyšleháme žloutky a vejce s cukrem do pěny a maizenou. K rozšlehaným žloutkům přidáme ananasovou kaši a společně na minutu prošleháme. Směs vrátíme zpět do hrnce a pomalu vaříme do zhoustnutí. Směs odendáme a při míchání necháme vychladnout

  4. Vychlazený korpus potřeme slabou vrstvou krému a pokládáme piškoty, které jsme krátce namočili do uvařené vychlazené kávy. Na piškoty naneseme zbytek krému a pěkně uhladíme. Krém ozdobíme kolečky ananasu, posypeme kakaem a uložíme ztuhnout do lednice

  5. Lahodné ananasové řezy s piškotem jsou výborné u kávy nebo u čaje, ale i samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!