Veganská buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 hrnku olej 3/4 hrnku voda 2 ks banán 1 balíček vanilkový cukr hořká čokoláda 2 hrnky polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek 1 hrnek třtinový cukr 6 lžiček sušené pohankové mléko 1 balíček vanilkový pudinkový prášek 1 balíček tofu natural
Postup Veganská buchta
Postup přípravy receptu
-
Ze všeho nejdříve smícháme mouku, cukr, pudink, vanilkový cukr, sušené pohankové mléko a kypřící prášek. Místo pohankového mléka lze použít i sušené mléko z ovesných vloček
V druhé nádobě rozmačkáme vidličkou dva banány a tofu, přidáme vodu a olej a rozmixujeme ručním mixérem. Do hmoty nalámeme čokoládu, můžeme přidat i kousek banánu či kandované ovoce, zamícháme a vlijeme do moučné směsi. Těsto na veganskou buchtu dobře promícháme
Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem, případně formu vymažeme a vysypeme. Veganskou buchtu pečeme pomalu asi hodinu na 160 - 170 °C. Doba pečení záleží na velikosti formy - na větším plechu je slabší vrstva propečena dříve, v bábovkové formě je potřeba zvolit nižší teplotu a péct déle
Veganskou buchtu necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme podle chuti
Na odměřování použijeme klasický 250 ml hrnek, ale protože všechny ingredience jsou na hrníčky, je to vlastně jedno - pokud použijme větší, přidáme až o jeden banán navíc.