Veganská buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
3/4 hrnku voda
2 ks banán
1 balíček vanilkový cukr
hořká čokoláda
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek
1 hrnek třtinový cukr
6 lžiček sušené pohankové mléko
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
1 balíček tofu natural

Postup přípravy receptu

  1. Ze všeho nejdříve smícháme mouku, cukr, pudink, vanilkový cukr, sušené pohankové mléko a kypřící prášek. Místo pohankového mléka lze použít i sušené mléko z ovesných vloček

  2. V druhé nádobě rozmačkáme vidličkou dva banány a tofu, přidáme vodu a olej a rozmixujeme ručním mixérem. Do hmoty nalámeme čokoládu, můžeme přidat i kousek banánu či kandované ovoce, zamícháme a vlijeme do moučné směsi. Těsto na veganskou buchtu dobře promícháme

  3. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem, případně formu vymažeme a vysypeme. Veganskou buchtu pečeme pomalu asi hodinu na 160 - 170 °C. Doba pečení záleží na velikosti formy - na větším plechu je slabší vrstva propečena dříve, v bábovkové formě je potřeba zvolit nižší teplotu a péct déle

  4. Veganskou buchtu necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme podle chuti

  5. Na odměřování použijeme klasický 250 ml hrnek, ale protože všechny ingredience jsou na hrníčky, je to vlastně jedno - pokud použijme větší, přidáme až o jeden banán navíc.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!