Velikonoční boží milosti recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 2 lžíce rum cukr moučka 250 g hladká mouka 2 lžíce zakysaná smetana 0,5 ks citronová kůra 3 lžíce kvasný lihový ocet směs oleje a škvařeného sádla
Postup Velikonoční boží milosti
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme na vál, uprostřed vytvoříme důlek a do něj nalijeme
tekuté ingredience a přidáme sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Zpracujeme
v dokonale hladké těsto a necháme v lednici aspoň půl hodiny odpočívat
Poté těsto vyválíme na plátky tenké asi 3 mm a rozkrájíme rádýlkem
na čtverečky. Každý můžeme ještě uprostřed jemně naříznout
Smažíme ve vysoké vrstvě tuku do zlatova, po upečení necháme okapat
na papírových utěrkách a poté pocukrujeme
Boží milosti jsou nejlepší ještě teplé
Zdroj: Eklasa.cz