Veganská zeleninová polévka s hlívou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 lžíce olej
1 ks cibule
1 lžička kmín
1 ks mrkev
20 dkg brokolice
2 ks hřebíček
2 lžíce sterilovaná kukuřice
2 lžíce sterilovaný hrášek
2 lžičky mletá sladká paprika
1 ks zeleninový bujon
1 lžička mletý rozmarýn
25 dkg hlíva
miso

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme a společně s hlívou nakrájíme na proužky. Brokolici očistíme a rozdělíme na malé růžičky

  2. Na oleji zpěníme cibuli zároveň s mrkví a kmínem. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme hlívu a brokolici, minutku restujeme, přidáme mletou papriku, rozmarýn a hřebíček a po zamíchání zalijeme litrem vřelé vody. Přidáme zeleninový bujon a česnek a vaříme pět minut na mírném ohni

  3. Veganskou zeleninovou polévku s hlívou zahustíme hrubou moukou a těsně před koncem varu přidáme hrášek a kukuřici

  4. Na talířích, po částečném ochlazení, přidáme některý druh misa. Použila jsem ječmenné miso, ale lze použít i jiné druhy. Do každého talíře vložíme jednu plnou lžičku a pořádně rozmícháme

  5. Veganskou zeleninovou polévku s hlívou horkou podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!