Veganská zeleninová polévka s hlívou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 3 lžíce olej 1 ks cibule 1 lžička kmín 1 ks mrkev 20 dkg brokolice 2 ks hřebíček 2 lžíce sterilovaná kukuřice 2 lžíce sterilovaný hrášek 2 lžičky mletá sladká paprika 1 ks zeleninový bujon 1 lžička mletý rozmarýn 25 dkg hlíva miso
Postup Veganská zeleninová polévka s hlívou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme a společně s hlívou nakrájíme na proužky. Brokolici očistíme a rozdělíme na malé růžičky
Na oleji zpěníme cibuli zároveň s mrkví a kmínem. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme hlívu a brokolici, minutku restujeme, přidáme mletou papriku, rozmarýn a hřebíček a po zamíchání zalijeme litrem vřelé vody. Přidáme zeleninový bujon a česnek a vaříme pět minut na mírném ohni
Veganskou zeleninovou polévku s hlívou zahustíme hrubou moukou a těsně před koncem varu přidáme hrášek a kukuřici
Na talířích, po částečném ochlazení, přidáme některý druh misa. Použila jsem ječmenné miso, ale lze použít i jiné druhy. Do každého talíře vložíme jednu plnou lžičku a pořádně rozmícháme
Veganskou zeleninovou polévku s hlívou horkou podáváme.