Kuřecí guláš se zelím a žemlovými knedlíčky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr sůl 500 - 600 ml vývar 1 ks vejce solamyl 200 ml mléko 1 ks cibule 1,5 lžička prášek do pečiva 2,5 lžíce hladká mouka 300 g polohrubá mouka 80 g anglická slanina drcený kmín 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 400 g kysané zelí 100 - 150 ml smetana na vaření 500 g kuřecí stehenní řízek 2 ks starší rohlík
Postup Kuřecí guláš se zelím a žemlovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na hrubší nudličky, které osolíme, opepříme a obalíme v solamylu. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme. Kysané zelí vymačkáme a překrájíme na menší kousky. Mouku promícháme se sladkou mletou paprikou
V hrnci na sádle zprudka ze všech stran opečeme kuřecí maso. Opečené kousky masa vyjmeme a na vypeku rozškvaříme slaninu. Opečenou slaninu přendáme k masu a na tuku necháme zesklovatět cibuli, kterou zasypeme paprikovou moukou a za stálého míchání asi 2 minuty restujeme. Takto připravenou směs podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Vložíme nakrájené zelí, opečené maso se slaninou, vše ochutíme drceným kmínem, solí a pepřem a zvolna uvaříme doměkka. Nakonec pokrm zjemníme smetanou a podle chuti přisladíme cukrem a okyselíme lákem ze zelí
Připravíme si knedlíky. Mouku osolíme a promícháme s práškem do pečiva. Rohlíky nakrájíme na kostičky a v mléce rozkvedláme vejce. Z uvedených ingrediencí připravíme hladké těsto, ze kterého tvoříme koule o průměru asi 4 cm. Knedlíky vkládáme do vroucí vody a zvolna vaříme 10 - 13 minut
Kuřecí guláš se zelím rozdělíme na porce a podáváme s kulatými žemlovými knedlíčky jako vydatný oběd.