Kuřecí guláš se zelím a žemlovými knedlíčky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
500 - 600 ml vývar
1 ks vejce
solamyl
200 ml mléko
1 ks cibule
1,5 lžička prášek do pečiva
2,5 lžíce hladká mouka
300 g polohrubá mouka
80 g anglická slanina
drcený kmín
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
400 g kysané zelí
100 - 150 ml smetana na vaření
500 g kuřecí stehenní řízek
2 ks starší rohlík

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na hrubší nudličky, které osolíme, opepříme a obalíme v solamylu. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme. Kysané zelí vymačkáme a překrájíme na menší kousky. Mouku promícháme se sladkou mletou paprikou

  2. V hrnci na sádle zprudka ze všech stran opečeme kuřecí maso. Opečené kousky masa vyjmeme a na vypeku rozškvaříme slaninu. Opečenou slaninu přendáme k masu a na tuku necháme zesklovatět cibuli, kterou zasypeme paprikovou moukou a za stálého míchání asi 2 minuty restujeme. Takto připravenou směs podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Vložíme nakrájené zelí, opečené maso se slaninou, vše ochutíme drceným kmínem, solí a pepřem a zvolna uvaříme doměkka. Nakonec pokrm zjemníme smetanou a podle chuti přisladíme cukrem a okyselíme lákem ze zelí

  3. Připravíme si knedlíky. Mouku osolíme a promícháme s práškem do pečiva. Rohlíky nakrájíme na kostičky a v mléce rozkvedláme vejce. Z uvedených ingrediencí připravíme hladké těsto, ze kterého tvoříme koule o průměru asi 4 cm. Knedlíky vkládáme do vroucí vody a zvolna vaříme 10 - 13 minut

  4. Kuřecí guláš se zelím rozdělíme na porce a podáváme s kulatými žemlovými knedlíčky jako vydatný oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!