Úžasný čokoládový koláč recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

6 ks vejce
175 g máslo
140 g čokoláda na vaření
350 g cukr krystal
1 lžíce mletá skořice
350 g listové těsto
100 g hladká mouka
1/2 lžíce vanilková esence
150 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto vyválíme na tloušťku 3 mm a položíme do koláčové formy. Maličko těsto propícháme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a na papír nasypeme fazole. Dáme péct na 12 - 15 minut na 200 °C. Odstraníme fazole s pečícím papírem a dál pečeme 10 minut. Necháme vychladnout

  2. V míse nad vařící vodou rozpustíme čokoládu a máslo. Odstavíme a necháme vychladnout

  3. V míse smícháme vajíčka, cukr, vanilkovou esenci a mouku. Poté nalijeme do čokoládovo-máslové směsi a dobře promícháme

  4. Hotovou směs nalijeme do upečeného koláče a pečeme 50 minut na 180 °C

  5. Úžasný čokoládový koláč podáváme posypaný moučkovým cukrem a ozdobený šlehačkou se skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!