Slaný cizrnový koláč recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 - 3 špetky sůl 2 ks vejce 1 lžíce petrželka 1 dl mléko 1 ks citron 300 g cizrna 2 lžíce olivový olej 1 kelímek zakysaná smetana 1 lžička mletý kmín 250 g čerstvý sýr 2 - 3 špetky mletý černý pepř 1 balíček křehké těsto na koláč v plátu
Postup Slaný cizrnový koláč
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu namočíme přes noc. Další den vodu slijeme a cizrnové kuličky společně s česnekem, solí, pepřem, kmínem a šťávou z celého citronu rozmixujeme na kaši. Nakonec zašleháme olivový olej a nasekanou petrželku. Cizrnovou kaši promícháme se zakysanou smetanou
Koupené těsto v plátu (může být i listové) dáme do kulaté formy s vyšším okrajem. Dno propícháme vidličkou, vyložíme cizrnovou náplní, poklademe čerstvým sýrem a zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a trochou soli
Slaný cizrnový koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme, dokud nejsou okraje těsta zlatavé
Slaný cizrnový koláč po upečení nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme jako slanou chuťovku.