Pečená vepřová žebra recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 lžičky grilovací koření
olivový olej
čerstvá zelenina
1,5 kg vepřová žebra
3 lžičky česneková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová žebra (nejlépe, když jsou na nich větší zbytky masa), potřeme olivovým olejem, okořeníme česnekovou solí a posypeme grilovacím kořením. Necháme v chladu uležet. Jestliže nemáme česnekovou sůl, utřeme česnek se solí a žebra potřeme čerstvou česnekovou směsí. Vepřových žeber můžeme použít i větší množství, než je uvedeno

  2. Na dno pekáče nalijeme trochu olivového oleje a rozetřeme ho. Okořeněná a uleželá žebra vložíme do pekáče a dáme péci do trouby. pečeme při 150 °C asi 90 minut dozlatova. Během pečení žebra poléváme vypečenou šťávou, můžeme mírně podlít vodou. Vepřová žebra, která nebyla důkladně zbavena masa, bývají šťavnatá a podlévat je nemusíme. Pro chuť a více šťávy můžeme společně se žebry naložit a péci i malý kousek bůčku nebo krkovice

  3. Vepřová žebra lze připravit i na grilu. Upečená žebra podáváme s chlebem a zeleninou. Ten, komu nevadí okusování kostí, si určitě pochutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!