Plněné bramborové pirohy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

0,5 dl olej
2 dl olej
1 lžička sůl
1 špetka sůl
4 ks vejce
3 ks vejce
1 kg brambory
1 ks cibule
1 dl voda
2 lžíce cukr krystal
0,5 kg polohrubá mouka
0,5 kg hlávkové zelí
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, očistíme, nastrouháme a přidáme vejce, polohrubou mouku a sůl. Vypracujeme polotuhé těsto. Těsto rozdělíme na cca 4 části. Každou část rozválíme, rozdělíme na 6 částí a poté naplníme směsí

  2. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kousky. Hlávkové zelí nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, opražíme na oleji, přidáme zelí, posolíme, přidáme cukr (podle chuti 1 - 2 polévkové lžíce), podlijeme vodou a dusíme doměkka. Zelí můžeme dochutit mletým černým pepřem

  3. Vychladlou směsí s nakrájenými vejci naplníme čtverečky bramborového těsta. Z množství uváděného v tomto receptu mi vyšlo 24 kusů. Plněné bramborové pirohy osmažíme dorůžova ve větším množství oleje nebo sádla

  4. Plněné bramborové pirohy se dají jíst teplé i studené. Pirohy můžeme podávat jako hlavní jídlo i jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!