Plněné bramborové pirohy recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 0,5 dl olej 2 dl olej 1 lžička sůl 1 špetka sůl 4 ks vejce 3 ks vejce 1 kg brambory 1 ks cibule 1 dl voda 2 lžíce cukr krystal 0,5 kg polohrubá mouka 0,5 kg hlávkové zelí 1 špetka mletý černý pepř
Postup Plněné bramborové pirohy
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, očistíme, nastrouháme a přidáme vejce, polohrubou mouku a sůl. Vypracujeme polotuhé těsto. Těsto rozdělíme na cca 4 části. Každou část rozválíme, rozdělíme na 6 částí a poté naplníme směsí
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kousky. Hlávkové zelí nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, opražíme na oleji, přidáme zelí, posolíme, přidáme cukr (podle chuti 1 - 2 polévkové lžíce), podlijeme vodou a dusíme doměkka. Zelí můžeme dochutit mletým černým pepřem
Vychladlou směsí s nakrájenými vejci naplníme čtverečky bramborového těsta. Z množství uváděného v tomto receptu mi vyšlo 24 kusů. Plněné bramborové pirohy osmažíme dorůžova ve větším množství oleje nebo sádla
Plněné bramborové pirohy se dají jíst teplé i studené. Pirohy můžeme podávat jako hlavní jídlo i jako chuťovku.