Zelné závitky plněné mletým masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 50 g máslo majoránka tymián 1 hlávka zelí mletý pepř 1/2 lžičky mletá sladká paprika 580 g mleté vepřové maso 1 kelímek smetana na vaření 1/2 lžičky mletá pálivá paprika
Postup Zelné závitky plněné mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Ze zelí vykrojíme část košťálu a celou hlávku pár minut povaříme ve vodě. Listy tak krásně změknou a půjdou lehce oddělit, aniž by se zbytečně trhaly. Oddělíme 6 listů a seřízneme z nich tvrdý košťál
Mleté maso smícháme s vejci a nadrobno nakrájenou cibulí. Ochutíme solí, pepřem, tymiánem a majoránkou. Zelné listy plníme masovou náplní a zavineme. Kraje listů přehneme a klademe do vymazané zapékací mísy. Aby se závitky nerozbalily, pokládáme je přehnutou částí dolů. Na každý závitek položíme plátek másla a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Jakmile začnou závitky zlátnout, přelijeme je smetanou, ve které jsme rozmíchali sladkou i pálivou papriku. Pečeme dalších 15 minut
Zelné závitky plněné mletým masem podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.