Zelné závitky s pohankohoubovou kaší recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej máslo 1 lžíce majoránka 1 ks cibule 1 sklenka pohanka sůl, pepř 1 lžíce hladká mouka 1 ks bílé hlávkové zelí 1 dl smetana (12%) 300 g směs očištěných čerstvých hub 3/4 l houbový vývar z kostky
Postup Zelné závitky s pohankohoubovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme houbový vývar. V 1/2 l uvaříme pohanku s přidáním lžíce másla
Ze zelí odebereme listy, které budeme plnit a spaříme je vařící vodou, aby změkly
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli,přidáme nakrájený česnek a očištěné, nakrájené houby a podusíme. Přidáme uvařenou pohanku, dochutíme solí, pepřem a majoránkou a dobře promícháme
Na list zelí dáme kopeček nádivky, tolik,aby se dal závitek dobře zabalit. Do zapékací mísy dáme zbytek vývaru a vložíme zelné závitky. Poklademe máslem, můžeme ještě posypat nakrájenými houbami a dáme péct do trouby na asi 45 minut
Před dopečením zalijeme smetanou, ve které rozmícháme mouku a ještě dopečeme.