Dračí oka recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 500 ml mléko 250 ml mléko 1/2 ks citron 50 g cukr krystal 3 lžíce cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 500 g polohrubá mouka 60 g rozpuštěné máslo 75 g máslo nebo tuk na pečení 1 kostka droždí (42g) 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek meruňky nebo švestky
Postup Dračí oka
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a necháme vykynout v teple. Mouku smícháme se solí, přidáme rozpuštěné máslo nebo tuk, citronovou kůru, vajíčko, vykynutý kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Jestliže těsto lepí, přidáme trochu mouky. Těsto necháme v teple asi hodinku vykynout
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 půlky a vyválíme na pomoučněném vále, potřeme rozpuštěným máslem a zavineme jako roládu. Obě rolády necháme v chladu 30 minut odpočinout. Pak rolády pokrájíme na kolečka o síle 1,5 cm, položíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme asi ještě 5 minut odpočívat
Krém: Když dáme rolády na 30 minut odpočinout, připravíme si pudink z mléka, cukru, vanilkového cukru a 2 pudinkových prášků
Vlažný pudink dáme do zdobičky na dorty a na každé kolečko nastříkáme do středu pudinkový krém a na to uložíme půlku meruňky nebo švestky
Dračí oka dokola potřeme vejcem a pečeme při teplotě 200 °C asi 16 minut.