Dračí oka recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
500 ml mléko
250 ml mléko
1/2 ks citron
50 g cukr krystal
3 lžíce cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
60 g rozpuštěné máslo
75 g máslo nebo tuk na pečení
1 kostka droždí (42g)
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
meruňky nebo švestky

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a necháme vykynout v teple. Mouku smícháme se solí, přidáme rozpuštěné máslo nebo tuk, citronovou kůru, vajíčko, vykynutý kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Jestliže těsto lepí, přidáme trochu mouky. Těsto necháme v teple asi hodinku vykynout

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 půlky a vyválíme na pomoučněném vále, potřeme rozpuštěným máslem a zavineme jako roládu. Obě rolády necháme v chladu 30 minut odpočinout. Pak rolády pokrájíme na kolečka o síle 1,5 cm, položíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme asi ještě 5 minut odpočívat

  3. Krém: Když dáme rolády na 30 minut odpočinout, připravíme si pudink z mléka, cukru, vanilkového cukru a 2 pudinkových prášků

  4. Vlažný pudink dáme do zdobičky na dorty a na každé kolečko nastříkáme do středu pudinkový krém a na to uložíme půlku meruňky nebo švestky

  5. Dračí oka dokola potřeme vejcem a pečeme při teplotě 200 °C asi 16 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!