Vepřové v zeleninové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 lžíce olej sůl 1 ks cibule 3 ks rajče 2 lžíce ostrý kečup mletá sladká paprika 400 g vepřové plecko mletý černý pepř mleté chilli 3 - 4 ks bílá nebo zelená paprika vývar na podlití hladká mouka nebo hotová jíška
Postup Vepřové v zeleninové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji. Zaprášíme sladkou paprikou a na tento cibulový základ hodíme na kostky nakrájené maso. Zprudka osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Osolíme a výrazně opepříme
Mezitím si na nudličky nakrájíme očištěnou papriku a na osminky menší rajčata. Pokud by nám vadila na rajčatech slupka, můžeme je předem spařit a oloupat
Zeleninu hodíme k měkkému masu, promícháme, přidáme kečup, trochu chilli, přikryjeme pokličkou a dál dusíme. Opět podle potřeby podlijeme vývarem, aby nám vznikla šťáva. Když je vše měkké, zaprášíme moukou nebo hotovou jíškou, dobře rozmícháme a máme hotovo
Vepřové v zeleninové omáčce podáváme s bramborem, rýží nebo chlebem.