Řecký lilkový salát - Melitzanosalata recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 ks lilek 1 svazeček nasekaná petrželka 1/2 ks červená paprika 1 lžíce citronová šťáva 3 lžíce panenský olivový olej
Postup Řecký lilkový salát - Melitzanosalata
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200 °C. Velká lilek a česnek rozložíme na plech či pekáček, pokapeme olivovým olejem a pečeme 20 minut. Poté lilek vydlabeme lžíci a spolu s opečeným česnekem jej umixujeme dohladka
Přidáme citronovou šťávu, olivový olej a ještě chvíli mixujeme. Je možné přidat i hrst sezamových semínek. Na závěr ochutíme solí a pepřem
Řecký lilkový salát - Melitzanosalata (pomazánku) můžeme navrch posypat nadrobno nakrájenou petrželkou a nasekanou červenou paprikou. Řecký lilkový salát - Melitzanosalata servírujeme s pečivem nebo s pita chlebem.