Dietní kynuté buchty recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- sůl 3 ks žloutek 1 dl mléko 3 ks bílek 1/2 kostky droždí tvaroh povidla cukr moučka 5 lžic cukr krystal 500 g hladká mouka tuk na vymazání 250 ml smetana ke šlehání mletý mák
Postup Dietní kynuté buchty
Postup přípravy receptu
-
Z vlažné smetany, cukru a droždí si připravíme kvásek
Odměříme si mouku, přidáme žloutky a trochu soli a vmícháme vzešlý kvásek. Těsto dobře prohněteme. Podle potřeby přidáme mléko, aby těsto mělo správnou konzistenci
Těsto dobře promícháme a prohněteme. Těsto necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Během této doby jej promícháme
Vykynuté těsto vyválíme na plát o tloušťce zhruba centimetr. Plát rozdělíme na čtverce o straně asi 5cm. Povrch čtverečků poklademe přiměřeným množstvím oblíbené náplně. Buchty klademe do vymazaného pekáčku spojem dolů v asi centimetrových rozestupech. Nakonec buchty potíráme bílkem. Před pečením je ještě chvíli takto necháme kynout
Buchty následně pečeme při 185 °C, po 10-ti minutách snižíme teplotu asi na 150 °C a pečeme ještě dalších 15 minut
Hotové buchty necháme vychladnout a pocukrujeme je moučkovým cukrem.