Dietní kynuté buchty recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
3 ks žloutek
1 dl mléko
3 ks bílek
1/2 kostky droždí
tvaroh
povidla
cukr moučka
5 lžic cukr krystal
500 g hladká mouka
tuk na vymazání
250 ml smetana ke šlehání
mletý mák

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažné smetany, cukru a droždí si připravíme kvásek

  2. Odměříme si mouku, přidáme žloutky a trochu soli a vmícháme vzešlý kvásek. Těsto dobře prohněteme. Podle potřeby přidáme mléko, aby těsto mělo správnou konzistenci

  3. Těsto dobře promícháme a prohněteme. Těsto necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Během této doby jej promícháme

  4. Vykynuté těsto vyválíme na plát o tloušťce zhruba centimetr. Plát rozdělíme na čtverce o straně asi 5cm. Povrch čtverečků poklademe přiměřeným množstvím oblíbené náplně. Buchty klademe do vymazaného pekáčku spojem dolů v asi centimetrových rozestupech. Nakonec buchty potíráme bílkem. Před pečením je ještě chvíli takto necháme kynout

  5. Buchty následně pečeme při 185 °C, po 10-ti minutách snižíme teplotu asi na 150 °C a pečeme ještě dalších 15 minut

  6. Hotové buchty necháme vychladnout a pocukrujeme je moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!