Velikonoční čtverečky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 1 - 2 ks vejce 2 - 3 lžíce máslo 1/2 svazku tymián 8 listů rukola 1 balíček listové těsto 4 ks jarní cibulka 4 ks kozí sýr mletý černý pepř
Postup Velikonoční čtverečky
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200 °C
Listové těsto rozválíme na pláty a necháme rozměknout. Každý plát rozkrojíme a na okrajích uřízneme centimetrový proužek. Čtverce vyválíme, okraje potřeme vodou a položíme na ně pruhy. Plech vyložíme papírem na pečení a dáme na něj čtvrtky těsta. Asi 8 minut je předpečeme a vyjmeme z trouby
Na másle podusíme nakrájenou jarní cibulku a omytý tymián, dochutíme solí a pepřem a přendáme stranou do mističky. Přimícháme vejce a tuto směs rozdělíme na předpečené čtverečky z listového těsta. Kozí sýry rozdělíme a položíme také na čtverce. Velikonoční čtverečky vložíme zpět do trouby a pečeme, dokud sýr nezměkne
Velikonoční čtverečky podáváme teplé a zdobíme je třeba rukolou
Tip: Na listové čtverečky můžeme přidat jakoukoliv oblíbenou zeleninu, na plátky nakrájené houby apod
Foto: Shutterstock.com