Hrášková kaše s klobáskou a vejcem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
majoránka
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
400 g hrách
1 kostka masox
světlá jíška
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na půlky. Klobásu nakrájíme na kolečka a ty opečeme

  2. Cibuli osmahneme na sádle, potom přidáme hrášek, zalijeme vodou, přidáme kostku masoxu a povaříme. Když je hrášek uvařený, přidáme ještě nakrájený česnek, osolíme, opepříme a necháme ještě chvilku povařit

  3. Hrnec odstavíme z plotny a ručním mixérem pořádně všechno rozmixujeme na kaši. Hráškovou kaši dáme zpět na plotnu. Pokud se nám kaše zdá být řídká, můžeme ji zahustit světlou jíškou. Nakonec hráškovou kaši dochutíme rozdrcenou majoránkou

  4. Hráškovou kaši podáváme s uvařeným vejcem a opečenou klobáskou. Jako přílohu můžeme podávat chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!