Hrášková kaše s klobáskou a vejcem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl majoránka 1 ks cibule 1 lžíce sádlo 400 g hrách 1 kostka masox světlá jíška mletý černý pepř
Postup Hrášková kaše s klobáskou a vejcem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na půlky. Klobásu nakrájíme na kolečka a ty opečeme
Cibuli osmahneme na sádle, potom přidáme hrášek, zalijeme vodou, přidáme kostku masoxu a povaříme. Když je hrášek uvařený, přidáme ještě nakrájený česnek, osolíme, opepříme a necháme ještě chvilku povařit
Hrnec odstavíme z plotny a ručním mixérem pořádně všechno rozmixujeme na kaši. Hráškovou kaši dáme zpět na plotnu. Pokud se nám kaše zdá být řídká, můžeme ji zahustit světlou jíškou. Nakonec hráškovou kaši dochutíme rozdrcenou majoránkou
Hráškovou kaši podáváme s uvařeným vejcem a opečenou klobáskou. Jako přílohu můžeme podávat chleba.