Krémová hrášková polévka s bramborem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 3 - 4 ks brambory 1 lžíce majoránka 1 ks cibule 1,5 l voda 1 dl smetana ke šlehání 1 balíček mražený hrášek mletý černý pepř
Postup Krémová hrášková polévka s bramborem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V osolené vodě je uvaříme doměkka. Vývar z brambor si ponecháme. Brambory rozdělíme na 2 části. Jedna přijde do polévky v podobě kostiček, druhou později rozmixujeme
V hrnci přivedeme k varu 1 l vody, vsypeme hrášek, oloupanou cibuli nakrájenou na čtvrtky a oloupané stroužky česneku. Přilijeme bramborový vývar do půl litru polévky. Povaříme asi 10 - 12 minut, záleží na druhu hrášku. Poté osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Ještě krátce povaříme
Hráškovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém, přilijeme smetanu a přidáme půlku brambor. Znovu do hladka mixujeme a podle potřeby ještě dochutíme. Nakonec do polévky vmícháme celé kostičky brambor
Krémovou hráškovou polévku s bramborem podáváme horkou.