Vánoční krémová rybí polévka s hráškem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 50 g máslo 60 g cibule 150 ml smetany muškátový květ muškátový květ 120 g zelený hrášek 150 g kořenová zelenina 120 g vařené brambory 500 g rybí ořez
Postup Vánoční krémová rybí polévka s hráškem
Postup přípravy receptu
-
Připravte si rybí vývar - vařte v osolené vodě rybí ořez, vnitřnosti a cibuli. Po scezení vývaru oberte a nakrájejte rybí maso a vnitřnosti
Nastrouhanou kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli osmahněte a zaduste na másle, přidejte muškátový květ a zalijte rybím vývarem. Vařte po dobu 15 minut, až zelenina změkne
Přidejte část hrášku, na jemno nastrouhané vařené brambory. Krátce povařte a tyčovým mixérem důkladně rozmixujte. Přidejte smetanu, obrané kousky masa a posekanou petrželovou nať a můžete podávat.