Plněná krůtí roláda v listovém těstě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1/2 dl olej sůl 1 ks vejce 1 ks vejce 2 kelímky jogurt 100 g parmazán 500 g listové těsto mletý černý pepř sezamová semínka 800 g krůtí prsa vcelku 500 g mražené mleté krůtí maso
Postup Plněná krůtí roláda v listovém těstě
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme a naklepeme. Vložíme na 2 hodiny do jogurtové marinády
Marináda: Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Vmícháme do jogurtu
Nádivka: Mleté krůtí maso necháme rozmrazit a smícháme s vejcem a strouhaným sýrem. Nesolíme. Maso již bývá osolené. Necháme odležet v chladu
Krůtí prso vyjmeme z marinády, osušíme a rozložíme na alobal. Potřeme stejnoměrně nádivkou a pomocí alobalu srolujeme. Konce alobalu uzavřeme a vložíme do horké trouby na 20 minut. Potom odstraníme alobal a roládu necháme vychladnout
Listové těsto rozválíme a zabalíme do něj vychladlou roládu. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Upečeme v
horké troubě do zrůžovění
Plněnou krůtí roládu v listovém těstě podáváme s vařeným bramborem, zeleninou nebo dušeným špenátem
Studenou krůtí roládu můžeme podávat i jako předkrm. Zdobíme olivami a zeleninou.