Hráškový smetanový krém s moravským uzeným a krutony recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
máslo
pečivo
1 l zeleninový vývar
0,5 kelímků smetana ke šlehání
1 konzerva sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
1 hrst moravské uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Do domácího zeleninového vývaru nebo do vývaru z kostky přidáme celý hrášek. Čerstvý hrášek je ideální, ale celoročně používám konzervovaný, samozřejmě okapaný bez nálevu. Hrášek krátce povaříme a potom vše rozmixujeme. Nerozmixované zbytky propasírujeme přes síto, aby byla polévka opravdu jemná a krémová

  2. Do polévky přilijeme 1/2 kelímku smetany ke šlehání a podle chuti přidáme špetku soli a pepře. Zatímco se polévka ještě pár minut lehce ohřívá, na pánvi osmahneme malé kousky moravského uzeného a na druhé pánvi na másle osmažíme na kostičky nakrájenou bagetu

  3. Hráškový smetanový krém s moravským uzeným a krutony ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!