Hráškový smetanový krém s moravským uzeným a krutony recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl máslo pečivo 1 l zeleninový vývar 0,5 kelímků smetana ke šlehání 1 konzerva sterilovaný hrášek mletý černý pepř 1 hrst moravské uzené maso
Postup Hráškový smetanový krém s moravským uzeným a krutony
Postup přípravy receptu
-
Do domácího zeleninového vývaru nebo do vývaru z kostky přidáme celý hrášek. Čerstvý hrášek je ideální, ale celoročně používám konzervovaný, samozřejmě okapaný bez nálevu. Hrášek krátce povaříme a potom vše rozmixujeme. Nerozmixované zbytky propasírujeme přes síto, aby byla polévka opravdu jemná a krémová
Do polévky přilijeme 1/2 kelímku smetany ke šlehání a podle chuti přidáme špetku soli a pepře. Zatímco se polévka ještě pár minut lehce ohřívá, na pánvi osmahneme malé kousky moravského uzeného a na druhé pánvi na másle osmažíme na kostičky nakrájenou bagetu
Hráškový smetanový krém s moravským uzeným a krutony ihned podáváme na stůl k jídlu.