Zázvorová marináda s medem a chilli recept
Apetit Recepty marinádaSuroviny na recept
- 1 lžíce zázvor 1 lžíce med 1 lžička pepř 2 dl olivový olej 1 lžička zelené chilli
Postup Zázvorová marináda s medem a chilli
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby, ve které budeme maso marinovat, nalijeme asi 2dl olivového oleje. Do oleje následně vmícháme 1 polévkovou lžíci mletého zázvoru (nebo stejné množství čerstvého jemně nasekaného zázvoru) a dochutíme čerstvě mletým pepřem
Do základu marinády přidáme 1 polévkovou lžíci medu a asi 1 čajovou lžičku zeleného chilli koření (já používám čerstvě namleté v mlýnku). Marinádu důkladně promícháme
Do nádoby s marinádou vložíme kousky masa a promícháme tak, aby se každý kousek masa v marinádě namočil nebo obalil. Nádobu uzavřeme a maso necháme marinovat alespoň 1 hodinu na chladném místě
Zázvorová marináda s medem a chilli příjemně ovoní drůbeží maso a zároveň mu dodá pikantní a sladkou chuť. Při grilování se na masu vytváří tmavá krustička zkaramelizovaného medu
Poznámka autora receptu: Do této marinády záměrně nepoužívám sůl. Marináda vystačí přibližně na 600 g masa.