Zázvorová marináda s medem a chilli recept

Apetit Recepty marináda

Suroviny na recept

1 lžíce zázvor
1 lžíce med
1 lžička pepř
2 dl olivový olej
1 lžička zelené chilli

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby, ve které budeme maso marinovat, nalijeme asi 2dl olivového oleje. Do oleje následně vmícháme 1 polévkovou lžíci mletého zázvoru (nebo stejné množství čerstvého jemně nasekaného zázvoru) a dochutíme čerstvě mletým pepřem

  2. Do základu marinády přidáme 1 polévkovou lžíci medu a asi 1 čajovou lžičku zeleného chilli koření (já používám čerstvě namleté v mlýnku). Marinádu důkladně promícháme

  3. Do nádoby s marinádou vložíme kousky masa a promícháme tak, aby se každý kousek masa v marinádě namočil nebo obalil. Nádobu uzavřeme a maso necháme marinovat alespoň 1 hodinu na chladném místě

  4. Zázvorová marináda s medem a chilli příjemně ovoní drůbeží maso a zároveň mu dodá pikantní a sladkou chuť. Při grilování se na masu vytváří tmavá krustička zkaramelizovaného medu

  5. Poznámka autora receptu: Do této marinády záměrně nepoužívám sůl. Marináda vystačí přibližně na 600 g masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!