Slaný těstovinový koláč recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 6 lžic máslo 150 ml mléko 1 ks cibule 1 lžíce parmazán pepř 1 lžíce olivový olej 1 ks zelená paprika 2 lžíce smetana ke šlehání 1 lžička sušené oregano 140 g malé žampiony máslo na vymazání formy 1 špetka strouhaný muškátový oříšek rajčatový salát 220 g vermicelli nebo špagety
Postup Slaný těstovinový koláč
Postup přípravy receptu
-
Dortovou formu o průměru 20 cm důkladně vymažeme máslem
Vermicelli (tenké dlouhé kulaté nudle) uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem, tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je, vrátíme do hrnce a promícháme s 25 g (2 lžícemi) másla
Těstoviny natlačíme na dno a koIem, stěn dortové formy. Budou tvořit základ koláče
Na zbylém másle opékáme na pánvi s vyšším, okrajem nakrájenou cibuli, až zesklovatí
K cibuli přidáme žampiony a kroužky papriky a opékáme je 2-3 minuty. Směsí pak naplníme těstovinový základ koláče a mírně ji stlačíme
Mléko, našlehané vejce a smetanu mírné ušleháme, ochutíme oreganem (dobromyslí), muškátovým oříškem a pepřem a nalijeme na zeleninu. Povrch koláče posypeme nastrouhaným sýrem
Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 40-45 minut
Formu rozložíme a koláč přeneseme na velký talíř. Naporcujeme jej a podáváme teplý s rajčatovým salátem s bazalkou
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny