Nepečený ovocný dort s želatinou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- marmeláda mléko ovoce 1 balíček želatina 1 balíček pudinkový prášek 2 ks kupovaný dortový korpus
Postup Nepečený ovocný dort s želatinou
Postup přípravy receptu
-
Zakoupený korpus vybalíme z obalu a jeho okraj seřízneme tak, aby měl celý korpus rovnou plochu. Vložíme ho do kulaté pečící formy. Poté jej potřeme jakoukoli marmeládou, vrstvu asi 3 mm. Poté rozbalíme druhý korpus a přiložíme jej na první s potřenou marmeládou
Poté si připravíme pudinkovou náplň. Můžeme použít jakoukoli příchuť. Připravujeme jej běžně podle návodu, ovšem dáme o něco méně mléka (např. místo 500 ml dáme 400 ml mléka). Po uvaření pudink nalijeme na korpusy a rozetřeme do rovnoměrné vrstvy asi tak 1 cm
Nyní naskládáme ovoce. Zde můžeme využít vlastní představivosti a použít jakékoli ovoce
Na závěr si připravíme želatinu. Připravíme ji běžně podle návodu. Želatinou zalijeme celý ovocný dort a vložíme nejlépe přes noc do lednice (ale postačí i 2 hodiny)
Nepečený ovocný dort s želatinou rozkrájíme na trojúhelníčky a podáváme při jakékoliv příležitosti.