Kořeněná krůtí prsa s pečenými brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
brambory
rozmarýn
pórek
olivový olej
olivový olej
mletý černý pepř
2 plátky krůtí prsa
bílé víno na podlití
bylinková sůl
chilli vločky
čerstvě drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa omyjeme, zlehka naklepeme a naložíme do marinády vymíchané ze soli, pepře, chilli vloček a rozmarýnu (vše v olivovém oleji). Krůtí prsa necháme naložené přes noc

  2. Brambory odrhneme kartáčkem a nakrájíme na pravidelná kolečka na plech vymazaný olivovým olejem. Posypeme bylinkovou solí a čerstvě nadrceným pepřem, kterým nešetříme. Brambory v silně vyhřáté troubě dozlatova upečeme, asi v polovině pečení zasypeme hrstí na kolečka nakrájeného pórku. Sem tam promícháme

  3. Na pánvi rozehřejeme plátek másla a naložená krůtí prsa osmahneme z obou stran, podlijeme bílým vínem a necháme vysmahnout

  4. Brambory rozdělíme na talíře, položíme plátek masa a na závěr můžeme přidat lžíci zakysané smetany a dozdobit kořením

  5. Kořeněná krůtí prsa s pečenými brambory podáváme ihned po přípravě, jako "ohřívané" jídlo už to není ono. Množství koření a brambor je na naší chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!