Kořeněná krůtí játra recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
majoránka
vegeta
bazalka
oregano
mletý bílý pepř
olej na smažení
drcený kmín
1/2 kg krůtí játra
drobně nakrájené lístky máty
petrželka nebo pórek

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí játra omyjeme, zbavíme žilek a posypeme směsí koření, nejdříve však játra potřeme oloupaným a prolisovaným česnekem - množství koření i česneku volíme podle chuti. Necháme chvíli stát a nasát vůni koření

  2. Játra poté obalíme v mouce, rozkvedlaných vejcích a strouhance

  3. Osmažíme je v rozpáleném oleji

  4. Usmažená játra podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou přílohou. Zdobíme petrželkou nebo pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!