Nugátový perník z domácí pekárny recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 190 ml olej 1 - 2 lžíce kakao 450 ml mléko 250 ml cukr krupice 750 ml polohrubá mouka 100 g sekané vlašské ořechy 1 lžíce koření Medový perník 1 balíček kypřící prášek do perníku 1 balíček nugátový pudink
Postup Nugátový perník z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby v pekárně nalijeme mléko, olej, přidáme koření, cukr, kakao, pudinkový prášek a zasypeme moukou
Pekárnu zapneme na rychlé hnětení a necháme 5 minut promíchat. Po 5-ti minutách přidáme kypřící prášek do perníku, sekané ořechy a ještě necháme 5 minut míchat
Pak pekárnu přenastavíme na program pečení a upečeme. Moje pekárna toto upeče za 60 minut, ale doba pečení se u jednotlivých modelů může lišit, proto je nutné perník kontrolovat špejlí. Když je suchá, máme upečeno
Upečený perník necháme asi 10 minut v nádobě odstát, vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Větší mlsalové mouhou perník polít čokoládovou polevou.