Nugátový perník z domácí pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

190 ml olej
1 - 2 lžíce kakao
450 ml mléko
250 ml cukr krupice
750 ml polohrubá mouka
100 g sekané vlašské ořechy
1 lžíce koření Medový perník
1 balíček kypřící prášek do perníku
1 balíček nugátový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby v pekárně nalijeme mléko, olej, přidáme koření, cukr, kakao, pudinkový prášek a zasypeme moukou

  2. Pekárnu zapneme na rychlé hnětení a necháme 5 minut promíchat. Po 5-ti minutách přidáme kypřící prášek do perníku, sekané ořechy a ještě necháme 5 minut míchat

  3. Pak pekárnu přenastavíme na program pečení a upečeme. Moje pekárna toto upeče za 60 minut, ale doba pečení se u jednotlivých modelů může lišit, proto je nutné perník kontrolovat špejlí. Když je suchá, máme upečeno

  4. Upečený perník necháme asi 10 minut v nádobě odstát, vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Větší mlsalové mouhou perník polít čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!