Pečené střapaté řízky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
máslo
strouhanka
koření
1 ks bílý jogurt
tvrdý sýr
8 ks vepřový řízek

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na menší plátky a naklepeme. Pokrm můžeme připravit také z krůtího, kuřecího nebo dokonce rybího masa. Připravíme si bílý neochucený jogurt, vejce, česnek, sůl a koření podle chuti. Do jogurtu prolisujeme česnek, osolíme, přidáme vejce a okořeníme. Zamícháme a naložíme do této směsi naklepané maso. Nejlépe je nechat maso naložené přes noc, ale stačí i 2 hodiny

  2. Na obalení si nastrouháme tvrdý sýr (lépe nějaký tučnější) a strouhanku

  3. Směs na obalování smícháme ze strouhanky a strouhaného sýru v poměru asi 1:1. Pokud netrefíme množství a něco zůstane, přesejeme směs a sýr dáme potom navrch řízků. Řízky obalíme v připravené směsi a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem potřený máslem nebo olejem

  4. Střapaté řízky pečeme asi 20 minut v troubě při 180 °C. Řízky musí chytnout barvu. Pozor, ke konci pečení přepneme na vrchní pečení, aby se sýr zespodu nepřipálil

  5. Pečené střapaté řízky podáváme jako výborný hlavní chod s přílohou podle chuti, výborné jsou například s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!