Kořeněná hovězí pečeně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1 - 2 lžíce máslo
1 lžička solamyl
1 lžíce hořčice
4 lžíce voda
1/2 ks bobkový list
125 ml červené víno
125 ml masový vývar
4 ks jarní cibulka
1 lžička zelený pepř
800 g hovězí filé

Postup přípravy receptu

  1. Špičatým nožem maso odblaníme. Polovinu bobkového listu a pepř roztlučeme v hmoždíři na jemný prášek. Ten pak v misce smícháme s hořčicí a zhruba 2 lžícemi oleje. Touto směsí pak potřeme maso a necháme je uležet. Troubu rozehřejeme na 250 °C

  2. Cibulky očistíme a nakrájíme na nudličky. V pekáči rozehřejeme zbylý olej a cibuli na něm za stálého míchání restujeme. Pak do pekáčku vložíme maso a dáme jej péct do trouby

  3. Alobal potřeme máslem, upečenou pečeni na něj položíme, osolíme ji a pevně ji do alobalu zabalíme

  4. Výpek z pečeně zředíme masovým vývarem, přidáme víno a omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody. Omáčku přivedeme k varu, přecedíme a dochutíme

  5. Pečeni nakrájíme a plátky a podáváme ji s omáčkou

  6. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!