Kořeněná hovězí pečeně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 1 - 2 lžíce máslo 1 lžička solamyl 1 lžíce hořčice 4 lžíce voda 1/2 ks bobkový list 125 ml červené víno 125 ml masový vývar 4 ks jarní cibulka 1 lžička zelený pepř 800 g hovězí filé
Postup Kořeněná hovězí pečeně
Postup přípravy receptu
-
Špičatým nožem maso odblaníme. Polovinu bobkového listu a pepř roztlučeme v hmoždíři na jemný prášek. Ten pak v misce smícháme s hořčicí a zhruba 2 lžícemi oleje. Touto směsí pak potřeme maso a necháme je uležet. Troubu rozehřejeme na 250 °C
Cibulky očistíme a nakrájíme na nudličky. V pekáči rozehřejeme zbylý olej a cibuli na něm za stálého míchání restujeme. Pak do pekáčku vložíme maso a dáme jej péct do trouby
Alobal potřeme máslem, upečenou pečeni na něj položíme, osolíme ji a pevně ji do alobalu zabalíme
Výpek z pečeně zředíme masovým vývarem, přidáme víno a omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody. Omáčku přivedeme k varu, přecedíme a dochutíme
Pečeni nakrájíme a plátky a podáváme ji s omáčkou
Foto: Profimedia.cz